WIENK & JANSSEN

Je leven is als een mobiel. De ene keer wat meer zelfvertrouwen en de andere keer wat minder. Dan put je ergens kracht uit en ben je weer in balans. Als er een schakel teveel geprikkeld wordt, iemand wordt bijvoorbeeld gepest, is je mobiel uit balans. Dan heb je handvatten, tips en trucs nodig om je mobiel weer in balans te krijgen.


Praktijkcursus ‘Zelfvertrouwen...’

Welke handvatten heb je nodig om een kind dat niet goed in de groep ligt te kunnen begeleiden? Hoe signaleer je dat een kind niet goed in de groep ligt? Wat doet dat met de sfeer van de groep?  (groep kan ook een gezin zijn)

 • (Probleem)her- en erkenning, wat valt je op en waarom?
 • Zelfvertrouwen, hoe belangrijk is het eigenlijk?
 • Oplossingsgericht werken, wat hebben we nodig?

3-delige cursus, 19.30 uur tot 22.00 uur, incl. pauze

 Voor kosten en aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Praktijkcursus ‘Weerbaar reageren’

'Weerbaarheid & zelfvertrouwen' is een pedagogisch goed onderbouwd programma, dat gericht is op de versterking van het groepsproces en het terugbrengen of herstellen van de sfeer in een groep.

Super leuke training die klassikaal wordt gegeven en waarin het kind als onderdeel van een groep centraal staat. Het programma wordt gegeven in 2 dagdelen in een tijdsbestek van 3 weken. De school kan daarbij actief worden ingezet.

Deze training is al op verschillende scholen in de regio gebruikt en de reacties en ervaringen zijn bijzonder positief!!

We willen toch allemaal dat onze kinderen met veel plezier deelnemen in groepsactiviteiten?? Op school, sport, vrienden of andere sociale activiteiten. Vertrouwen hebben (in elkaar) is de basis om je sociaal actief te kunnen ontwikkelen.

Programma is op maat gemaakt; inclusief kennismakingsgesprek, tussen- en eindevaluatie

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Praktijkcursus ‘Ik leer leren’

Leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw hoe belangrijk voorwaarden zijn om te kunnen leren. De Ik leer leren training is een speciaal ontwikkeld programma voor kinderen vanaf groep 7/8 die makkelijker en slimmer willen leren leren. Het richt zich met name op voorwaarden die van belang zijn om te kunnen leren.

Wat leer je van de  "Ik leer leren" training:

 • leren plannen en organiseren van je huiswerk
 • leren op een handige manier informatie te onthouden en reproduceren
 • leren hoe je je gemakkelijker kunt concentreren, wat werkt bij jou
 • waarom en hoe je kunt leren
 • wat je nodig hebt om leren leuk te vinden
 • inzicht krijgen in waarom het tot dusver niet lukte om te leren
 • manieren om faalangst te overwinnen
 • luisteren naar anderen en ontdekken hoe je verschillend kunt omgaan met leren
 • heel, heel veel tips, trucs, oefeningen en onderzoeken

Kosten: prijzen zijn in overleg


Trots in Praktijk
Haaksbergen
Tel. 06-52 66 20 20
© Copyright 2012 - Trots in Praktijk
Webdesign by JLink - Schakel naar Succes